Services – Alphega-Apotheken Alkmaar – Alkmaar

Alphega-Apotheken Alkmaar

Van Ostadelaan 248 1816 JG Alkmaar Tel:020-5143060 Fax:020-5143061

Services

Herhaalrecepten

Via onze site is het mogelijk om bij uw huisarts recepten aan te vragen voor medicijnen die u al geruime tijd gebruikt. U klikt op de startpagina van de apotheek op de tekst “Uw gegevens”, dan op “Online services”. U ziet dan alle mogelijkheden tot aanvragen van medicijnen en hulpmiddelen. U kunt ook gebruik maken van het oude aanvraagformulier herhaalrecepten. Dit kunt u alleen gebruiken als u in het bezit bent van een door de apotheek uitgegeven herhaalreceptbriefje. Dit formulier staat onder “Internetapotheek – Bestellen” en dan “Herhaalreceptformulier”.

Indien u recepten bij de huisarts, via onze webpagina of via de telefoon, vóór 10:30 aanvraagt, liggen de medicijnen de volgende werkdag vanaf 16:00 klaar in de apotheek.

Bezorgservice

Voor mensen die aan huis gebonden zijn en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een bezorgdienst. Ook grote pakketten kunnen wij voor u langs brengen. Wilt u gebruikmaken van deze service, dan kunt u uw huisarts vragen dit op het recept te zetten, U kunt zelf contact opnemen met de apotheek of u kunt het bij uw bestelling aangeven.

Medicijnen die voor 10:00 besteld zijn worden de volgende werkdag tussen 9:00 en 13:00 bezorgd.

Aparte spreekkamer

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen. Selecteer in het hoofdmenu “Onze verstigingen” en neem contact op met uw apotheek.

Voorlichting

De apotheek heeft ook een advies- en voorlichtingsfuntie. U kunt de apotheek altijd bellen voor vragen, maar u kunt op deze website ook veel informatie vinden over uw geneesmiddelen of uw aandoening. Bij ons assortiment kunt u bijvoorbeeld de bijsluiter vinden en andere productinformatie. Onder de knop “Encyclopedie” kunt u meer informatie vinden over uw aandoening. Als u vragen heeft over een huis-tuin en keukenkwaaltje kunt u dit vinden onder “Zelfzorg”.

Vragen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons.

U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een medicijnconsult. Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.U kunt contactinformatie vinden onde “Onze verstigingen”.

Cosmetica

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. Het merk Vichy staat voor hoge kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in de apotheek. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies. Vichy biedt een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Wij hebben een groot assortiment op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en proefmonster voor u.                     Kijk ook op: http://www.vichy.com/